MT-lid Kennis en Innovatie
32 tot 40 uur

Wil jij als MT-lid bijdragen aan wetenschap, kennis en innovatie in de wereld van epilepsie? Ben je een ervaren wetenschapper, programmamanager of beleidsmedewerker en wil je een volgende stap zetten in je carrière met strategische en persoonlijke uitdaging? Mail dan meteen!

Wat ga je bereiken?

Er liggen zo veel kansen om echt impact te hebben op het leven van mensen met epilepsie. Om een einde te maken aan onzekerheid voor mensen met epilepsie en hun omgeving. Die kansen moeten gepakt worden. Door kennis te delen, gebruik te maken van de meest recente wetenschappelijke inzichten en van wat technologie ons te bieden heeft.

Je stelt samen met het MT een impact-agenda op en gaat vervolgens aan de slag om coalities te smeden en resultaten te bereiken. EpilepsieNL wil de inspirerende gids zijn voor impact op het leven met mensen met epilepsie en dat kan alleen als onze informatie en voorlichting de hoogste kwaliteit heeft en we nauw samenwerken. In het kader van patiëntenbelangen betrek je mensen met epilepsie en hun omgeving op innovatieve manieren bij de verschillende fasen en aspecten van het door te ontwikkelen programma Kennis en Innovatie.

Je ontwikkelt de strategische en inhoudelijke lijnen van het programma en zorgt voor uitrol naar externe stakeholders zoals onze Wetenschappelijke Adviesraad, de expertisecentra voor epilepsie, neurologen, ziekenhuizen en universiteiten, de Ned. Liga tegen Epilepsie, de samenwerkende gezondheidsfondsen, het ministerie van VWS, ZonMw, etc. In dit speelveld herken je de belangen, de maatschappelijke kansen en je speelt hierop in. Daarnaast heb je een belangrijke dragende rol bij inhoudelijke en procesmatige vragen, je draagt bij aan de strategische positionering van EpilepsieNL en de belangrijke thema’s rond epilepsie en je zorgt intern en extern voor vernieuwing en verbinding.

Wat ga je doen?

 • je draagt (eind)verantwoordelijkheid voor het programma Kennis en Innovatie, waaronder de (door)ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van programma’s (zoals voorlichting, patiëntenbelangen, lobby, wetenschappelijk onderzoek, leerstoelen, diverse samenwerkingen, gezamenlijke financieringen, verbinden van inhoudelijk netwerk EpilepsieNL);
 • je stuurt de collega’s in je team functioneel aan;
 • je communiceert intern en extern over de programmadoelen en –uitkomsten;
 • je onderhoudt contacten met de relevante stakeholders;
 • je ontwikkelt zelfstandig nieuwe initiatieven of programma’s, onder andere met collega’s binnen EpilepsieNL of met externe stakeholders, zo ook bevlogen vrijwilligers;
 • je ondersteunt de directeur in strategische, tactische en operationele zaken;
 • je treedt coachend op naar andere teamleden bij inhoudelijke en procesmatige vragen en je fungeert als intern aanspreekpunt.

Wat breng je mee?

 • je bent een ervaren, gemotiveerde en energieke academicus met strategisch vermogen. Kennis van of ervaring met (neurologisch) wetenschappelijk onderzoek en feeling voor beleid is een pré.
 • je hebt uitstekend gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, bent zelfstandig, proactief en een zeer goede netwerker;
 • je hebt een externe oriëntatie en bent gericht op verbinding met stakeholders als wetenschap, overheid en gezondheidsfondsen;
 • je hebt een overtuigende motivatie voor het maatschappelijk doel van EpilepsieNL;
 • je hebt goede communicatieve en presentatievaardigheden in het Nederlands en in het Engels;
 • je hebt een motiverende en coachende houding in teamverband en werkt uitstekend samen.

Wat bieden wij?

 • een arbeidsovereenkomst voor de periode van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging;
 • een salaris tot maximaal € 5.600,- bruto per maand op fulltime basis (=40 uur per week), afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring;
 • een rol met echte impact op het leven van een miljoen Nederlanders;
 • een sleutelspeler in een snelgroeiende organisatie;
 • een interessant werkveld, een dynamisch team en een prettige werkcultuur.

Over EpilepsieNL

EpilepsieNL is er voor iedereen die met epilepsie te maken heeft. Al meer dan 125 jaar! Dat doen we samen met duizenden vrijwilligers door het hele land.  Op 26 maart lanceerden wij ons nieuwe merk EpilepsieNL, voortvloeiend uit de krachtenbundeling van het Koninklijk Epilepsiefonds en de Epilepsie Vereniging Nederland. EpilepsieNL staat voor de community van 200.000 Nederlanders met epilepsie en hun omgeving. Samen zamelen wij geld in voor toponderzoek, voorlichting en het verbeteren van kwaliteit van leven van mensen met epilepsie.

Informatie
Informatie over deze functie is in te winnen bij Joost Wijnhoud, directeur-bestuurder EpilepsieNL, joost@epilepsie.nl.

Sollicitaties
Sollicitaties kunnen tot en met 29 augustus ingezonden worden naar vacature@epilepsie.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.