Kinderbakboek van Miljuschka & Felina

Webinar: werken
met epilepsie

Kom in
actie

Even
naar de
winkel

Epilepsie verstoort levens

Op ieder willekeurig moment kan je leven abrupt verstoord worden door een epilepsieaanval. Daardoor kunnen de meest basale dingen, zoals koken, een wandeling met je kinderen of boodschappen doen, gevaarlijk worden.

Even
wandelen

Epilepsie verstoort levens

Op ieder willekeurig moment kan je leven abrupt verstoord worden door een epilepsieaanval. Daardoor kunnen de meest basale dingen, zoals koken, een wandeling met je kinderen of boodschappen doen, gevaarlijk worden.

Ja, ik doneer maandelijks een bedrag van

Kom in actie!

Start je eigen actie en draag bij aan een aanvalsvrije toekomst voor iedereen.

Word collectant!

Collecteer jij volgend jaar ook? EpilepsieNL collecteert van 6 t/m 11 juni.

Vragen over epilepsie?

Onze experts en ervaringsdeskundigen staan dagelijks voor u klaar.

Vacatures

Word lid van de Raad van Toezicht! Bekijk de vacature en reageer direct.

Wij geven antwoord op jouw vragen

‘Soms staat het leven even stil.’

‘Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik mijn dochter voor het eerst in mijn handen had.’ Op haar derde had Felina haar eerste aanval en sindsdien is het zoeken naar antwoorden die er nog niet zijn.

Daarom zet Miljuschka Witzenhausen zich in voor EpilepsieNL.

Help jij ook mee?

Epilepsie verstoort levens

Daarom zijn wij er

Samen maken wij het leven van mensen met epilepsie beter. Jij, ik, wij. Of je het zelf hebt, iemand kent, er meer over wilt weten. Hier word je herkend, gekend en ondersteund. Hier ontmoeten wij elkaar, hier delen wij onze verhalen en onze kennis, hier halen we geld op voor toponderzoek.

En het kan ieder van ons overkomen. Mij, jou, je ouders of je kind, in elke fase van het leven. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding.

Epilepsie verstoort levens. Maar we zetten stappen. Door de inzet van ons allemaal – al meer dan 125 jaar! – heeft 70% van de mensen baat bij medicijnen of andere ingrepen. Maar we zijn er nog lang niet, en dus gaat de strijd door.

Doneer nu!

Anne kreeg haar zoon terug

'Op zijn zesde kreeg Matthijs zijn eerste zware epileptische aanval. Ik hield hem vast, maar kon hem totaal niet bereiken. Ik raakte in paniek; mijn kind was weg. Het leek of hij alleen nog een lege huls was.' Aan Matthijs is op het eerste gezicht niets te zien. Maar zes jaar geleden is in een operatie zijn linker hersenhelft uitgezet. 'Matthijs had vierentwintig uur per dag aanvallen. Het is verschrikkelijk om je kind een aanval te zien hebben, zonder dat je iets kunt doen. Sinds zijn linkerhersenhelft “uit” is, is hij aanvalsvrij. Hij kreeg de kans om opnieuw te beginnen en ik kreeg mijn zoon terug.' Matthijs is aanvalsvrij, maar in Nederland zijn er vele tienduizenden mensen wiens epilepsie niet of onvoldoende onder controle is. Daarom gaan wij ieder jaar samen in de aanval en collecteren wij ook dit jaar weer.