Wil jij in contact komen met mensen die het antwoord hebben op een vraag over een bepaald onderwerp? Ook dan zijn wij er voor je!

Er zijn verschillende ervaringsdeskundigen in onze community die je hiervoor kunt benaderen. Hieronder vind je het volledige overzicht met extra informatie en hoe je in contact komt.

Contactpersoon: Casper

E-mail: chirurgie@epilepsie.nl

Voor wie: Als je een epilepsie-operatie overweegt of hebt ondergaan.  

Meer info: Uitgave Epilepsiechirurgie

Een epilepsie-operatie is voor veel mensen een ingrijpende gebeurtenis. De beslissing over wel of niet opereren kan moeilijk zijn. Mensen die ermee te maken hebben gehad, kunnen je bijvoorbeeld vertellen over hoe de onderzoeken en operatie zijn verlopen en hoe ze deze ervaren hebben.

Wil je iemand spreken die epilepsie chirurgie is ondergaan? Stuur dan een mailtje naar Casper en hij zal een belafspraak met je maken.

Contactpersoon: Boyan

E-mail: jongeren@epilepsie.nl

Voor wie: Jongvolwassenen (18-35 jaar) die epilepsie hebben en leeftijdsgenoten met epilepsie willen ontmoeten.

Meer info: Pagina over jongeren en epilepsie

Wil je in contact komen met een leeftijdsgenoot? Stuur dan een mailtje naar Boyan en hij zal een belafspraak met je maken.

Contactpersoon: Aleyna

E-mail: nvs@epilepsie.nl

Voor wie: Als je een NVS overweegt of ervaringen wil delen met iemand die een NVS draagt.

Meer info: Uitgave over NVS

Via een operatie wordt een stimulator geplaatst die kleine stroomstootjes toedient aan de hersenzenuw in je hals. Dit kan het aantal aanvallen verminderen en/of ze minder heftig maken. Wil je in contact komen met iemand die een NVS draagt?

Stuur dan een mailtje naar Aleyna en zij zal een belafspraak met je maken.

Contactpersoon: Rinke

E-mail: oudersvan@epilepsie.nl

Voor wie: Ouders/verzorgers met een kind met epilepsie

Meer info: Uitgave over kinderen en epilepsie

Wil je een ouder spreken die een kind heeft met epilepsie? Stuur dan een mailtje naar Rinke en zij zal een belafspraak met je maken.

Contactpersoon: Marit

E-mail: oudersmet@epilepsie.nl

Voor wie: Als je een ouder bent met epilepsie of vragen hebt over zwanger worden met epilepsie

Meer info: ouderschap en epilepsie en over zwanger worden met epilepsie.

Heb jij epilepsie en heb je de zorg voor kinderen? Heb je daar vragen over? Of wil je zwanger worden en wil je praten met iemand die al kind(eren) heeft?

Stuur dan een mailtje naar Marit. Zij zal je dan antwoorden via e mail of een belafspraak met je maken. Marit heeft epilepsie en kreeg een zoontje.

Contactpersoon: Marc

E-mail: partners@epilepsie.nl

Voor wie: Iemand wiens partner epilepsie heeft

Heeft jouw partner epilepsie? Dat kan ook veel invloed hebben op jouw leven. Wil je praten of ervaringen delen met iemand van wie de partner epilepsie heeft?

Stuur dan een mailtje naar Marc en hij zal een belafspraak met je maken voor in de avonduren. Op woensdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur kan je Marc zonder afspraak bellen op 06 2537 3437.

Contactpersonen: Ilse en Jurg

E-mail: pnea@epilepsie.nl

Voor wie: Als je zelf PNEA hebt of partner bent van iemand met PNEA

Meer info: Uitgave over PNEA en PNEA Café.

PNEA lijken op epileptische aanvallen, maar zijn het niet. Ze hebben een andere oorzaak vaak ontstaan ze door psychische factoren. Heb jij PNEA en wil je in contact komen met iemand die ook PNEA heeft? Of ben je een partner van iemand die PNEA heeft?

Stuur dan een mailtje naar Ilse en Jurg en zij zullen een belafspraak met je maken. 

In Nederland is veel geregeld en er zijn verschillende instanties waar je terecht kunt. Daarnaast zijn er veel belastingregels voor chronisch zieken. Heb je hierover vragen of wil je meer informatie? Bel dan Bertho van den Berg op 036 533 86 87 of mail naar info@epilepsie.nl