Na het succes van de tweede editie van de “Ontmoet de Onderzoeker” dag in Nijmegen, kijken we uit naar de derde editie op 27 oktober in het AmsterdamUMC! Ben je nieuwsgierig naar het epilepsie onderzoek in het AMC? Wil je ontdekken hoe onderzoekers cellen zichtbaar maken in hersencoupes om een specifieke diagnose bij focale epilepsie te stellen? Kom dan op 27 oktober naar het AmsterdamUMC en laat je inspireren!

Hoe ziet deze dag eruit?

Bij binnenkomst kun je genieten van een kopje koffie. Het programma wordt afgetrapt met een introductie door Eleonora Aronica, Rozemarijn Kalf en Mark Luinenburg over het onderzoek in het AMC. Ze zullen uitleggen hoe onderzoekers door middel van kleuring verschillende celtypen in het brein zichtbaar maken. 

Na de introductie krijg je de kans om deel te nemen aan een labtour. Je zult niet alleen zien hoe de techniek in de praktijk werkt, maar ook zelf aan de slag gaan met het kleuren van cellen!

We sluiten de ochtend af met een lunch, waarbij je de gelegenheid hebt om met de onderzoekers in gesprek te gaan en vragen te stellen.

Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt! Meld je vandaag nog aan en krijg een uniek kijkje achter de schermen van het onderzoek in het AmsterdamUMC.

Programma

09.30-10.00 uur – Inloop

10.00-10.30 uur – Introductie

10.30-12.30 uur – Labtour

12.30-13.30 uur – Lunch en afronding

Adres: Meibergdreef 9, 1105 AZ Amsterdam, afdeling neuropathologie, H0