Heb jij (zelf) ervaring met epilepsie? Word vrijwilliger!
Wat doe je als ervaringsdeskundige?
Een ervaringsdeskundige weet wat het is om epilepsie te hebben en ermee te leven. Door jouw ervaringen en tips te delen kun je anderen helpen, steunen en begeleiden.
Wij hebben hiervoor verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld aanspreekpunt zijn voor een bepaalde groep of onderwerp. Als coördinator of medewerker help je dan anderen op dat gebied (telefonisch of online) of je verzorgt bijeenkomsten.
Voor welke groepen en onderwerpen zoeken wij vrijwilligers?
Je hebt zelf epilepsie en je hebt kinderen. Als ervaringsdeskundige deel je je ervaringen en kennis hoe je je gezin draaiende houdt ondanks je epilepsie.
Ouder van een kind met epilepsie
Als ouder van een kind met epilepsie steun je andere ouders die ook een kind met epilepsie hebben. Je deelt je ervaringen met bijvoorbeeld het omgaan met de diagnose, behandelingen en het dagelijks leven.
Partner van iemand met epilepsie
Je partner heeft epilepsie en je deelt jouw ervaringen en steunt andere partners. Je luistert naar hun zorgen en deelt tips om met de invloed van epilepsie op de relatie en het dagelijks leven om te gaan.
Je hebt zelf een NVS en biedt ondersteuning aan mensen die deze behandeling overwegen of al hebben ondergaan. Je deelt je ervaringen bijvoorbeeld over de NVS-procedure en het omgaan met eventuele bijwerkingen.
Je hebt ervaring met DBS en biedt ondersteuning aan mensen die deze behandeling overwegen of al hebben ondergaan. Je deelt je ervaringen bijvoorbeeld over de DBS-procedure en de invloed van de DBS op je dagelijkse leven.
Meer informatie
Wil je meer weten over de mogelijkheden of heb je zelf een idee? Mail dan naar vrijwilligers@epilepsie.nl.