'Mama, ga alsjeblieft weg, ik wil alleen slapen.'

Maar wat als dat niet veilig is?

Sophie (12), de dochter van Marieke, krijgt vaak 's nachts grote aanvallen, als er niemand bij is. Marieke vertelt: "Ik was ontzettend bezorgd. Ook al lig je ernaast, dan ben je toch bang een aanval te missen. Toen ontdekte ik de NightWatch. Deze band om de arm heeft ons leven veranderd. Het slaat alarm bij een aanval en stuurt mij meteen een waarschuwing zodat ik op tijd bij Sophie kan zijn. Het geeft ons zo veel rust, zeker als je weet dat hersenschade al binnen 7 minuten kan optreden. We kunnen niet meer zonder."

De NightWatch biedt een uitkomst voor mensen met epilepsie, maar is soms té nauwkeurig en slaat onnodig alarm. Dit willen we verbeteren zodat iedereen met epilepsie én hun naasten een zorgelozer leven krijgt. Draagt u daar ook aan bij?

Lees meer in het EpilepsieNL magazine

De nieuwe editie van het EpilepsieNL magazine gaat over aanvalsdetectie. Zo lees je een uitgebreid artikel over aanvalsdetectie en wat wij willen bereiken in de toekomst en een interview met onderzoeker Roland Thijs over zijn onderzoek naar aanvalsdetectie.

Vraag nu gratis het magazine aan via het onderstaande formulier. Donateurs krijgen het magazine 2x per jaar automatisch thuisgestuurd.