algemeen 14 - 10 - 24

EpilepsieLoop op zaterdag 12 oktober groot succes

EpilepsieLoop2024_deelnemers_cheque
14 oktober 2024

EpilepsieNL heeft zaterdag 12 oktober voor de derde keer de EpilepsieLoop georganiseerd. Er zijn zaterdag bijna 400 deelnemers en vele toeschouwers naar Amersfoort gekomen, om aandacht te vragen voor epilepsie en geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek. Ook bij kenniscentra SEIN (Heemstede), Kempenhaeghe (Heeze), LivAssured-Nightwatch (Leiden) en vanuit huis hebben ruim 300 deelnemers meegelopen. Samen is er maar liefst € 217.651,50 opgehaald.

Epilepsie is een neurologische aandoening die wereldwijd miljoenen mensen treft, waaronder 200.000 in Nederland. Daarnaast worden dagelijks een miljoen mensen in Nederland beïnvloed door de gevolgen van epilepsie. De EpilepsieLoop is een jaarlijks evenement dat mensen samenbrengt, bewustzijn creëert en fondsen werft om wetenschappelijk onderzoek naar epilepsie te ondersteunen.

Op de hoofdlocatie in Amersfoort werd gestart met een kinderloop van 2,5 kilometer, waarbij de kinderen een raadsel konden oplossen. Dit werd vervolgd door 10 mijl hardlopen en 5 of 10 mijl wandelen over 2 mooie wandelroutes. De drie kenniscentra SEIN, Kempenhaeghe en Nightwatch organiseerden een route op hun eigen terrein. De thuislopers konden ook hun eigen route bepalen.

De loop was een groot succes. Veel persoonlijke verhalen en ervaringen werden gedeeld. Het was een dag die in het teken stond van verbinding. Samen kleurden we (delen van) Nederland paars.

EpilepsieNL en haar partners SEIN, Kempenhaeghe en Nightwatch bedanken iedereen voor hun enthousiaste deelname en de donaties. Houd de website in de gaten voor de datum in 2025.