EpilepsieNL Podcast

Persoonlijk en kwetsbaar vertellen Lian, Judith, Rob en Louis over hun ervaringen en emoties. De vijfde aflevering komt neuroloog Frans Leijten aan het woord. Hij gaat op vragen in van de gasten. Maar jij kan hem ook een vraag stellen voor de podcast. Waar loop jij tegenaan, wat zou jij willen weten over je aanvallen? Laat het weten op: marjan@epilepsie.nl.

Iedere maandag een nieuwe aflevering waarin te horen is waar mensen mee te maken krijgen als epilepsie in hun leven komt.

Aflevering 2

“Ik weet wel nog dat ik naar de wc ging die nacht. Maar wat daarvoor is gebeurd, weet ik niet.”

Meer dan een miljoen mensen merken iedere dag dat epilepsie levens verstoort. Judith was zorgeloos voor haar diagnose, drie jaar geleden. Maar uit het niets kwam opeens de diagnose: epilepsie. Sindsdien moet ze haar hele leven omgooien.

Aflevering 1

“Ik lag bij de bedrand en mijn vriend dacht dat ik stierf- ik liep blauw aan.”

Epilepsie verstoort levens. Dat merkte Lian uit Friesland ook, toen zij rond haar twintigste haar eerste epileptische aanval kreeg. Ze kwam in een medische molen terecht en kreeg diverse medicijnen om de aanvallen tegen te gaan. Maar de bijwerkingen waren zo pittig dat er twee jaar voor nodig was om de juiste medicatie te vinden.

Trailer

Het kan ieder van ons overkomen. Jou, je ouders of je kind, in elke fase van het leven. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding. In deze serie komen ervaringsdeskundigen aan het woord.